Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОголошенняВеликопостові поминальні суботи
Новини

Великопостові поминальні суботи

Суботи другого, третього і четвертого тижнів Великого посту – поминальні (27 березня, 3 квітня, 10 квітня).

Молитва за спочилих – це молитва любові та єдності. За словами апостола Павла, якщо людина не матиме любові, то і зміст посту втратить значення. Тому церква запрошує на загальне моління за померлих. Адже Великий піст – це час посиленої молитви за всіх людей. Субота, в біблійному розумінні, «день спокою», тому й молимося за близьких з надією, що вони перебуватимуть в оселях праведних.

Згадувати спочилих у ці суботи пов’язано і з тим, що за православним Уставом літургії Йоана Золотоустого та Василія Великого не звершуються в будні Великого посту, а тільки літургія ранішосвячених Дарів, на якій не приноситься безкровна Жертва, а отже неможливо звершити євхаристію в пам’ять про померлих.

За словами святителя Феофана Затворника, «котрі відійшли, вони живі, але іншим життям, перебувають у спілкуванні між собою… і до нас приходять слухати, як ми молимося за них, а вони моляться за нас».

Тож у ці дні варто посилено щиро молитися, подавати записку з іменами спочилих, ставити свічки, принести в пожертву продукти, що не псуватимуться три тижні, та провідати могили.

Усі події 27 березня, 3 і 10 квітня за єпархіальним календарем – ось тут.

23 березня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери