Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМистецтво300 тисяч – на будівництво храму у Волновасі
Новини

300 тисяч – на будівництво храму у Волновасі

Відомий артист Олег Скрипка дав благодійний концерт у Луцьку, під час якого провели збір пожертв на зведення церкви Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі Донецької єпархії.

Розпочався захід із хвилини мовчання за загиблими під час Майдану та на Сході України. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у вітальному слові нагадав слова Тараса Шевченка: «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте і вражою злою кров’ю волю окропіте». Пояснив, що будівництво цього дому Божого є символом того, що ми йдемо з миром, але свою землю будемо боронити до останньої краплі крові. Тож архієрей подякував батькам загиблих воїнів АТО, додавши: Миколаївський храм у Волновасі також є храмом пам’яті та вдячності тим, хто загинув за нашу країну.

У рамках дійства у Волинському обласному академічному муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка вдалося зібрати понад 300 тисяч гривень. Виступав також музикант, лідер гурту «Чорні черешні» Юрій Поліщук.

Як вже повідомляла інформаційна служба єпархії, цей Божий дім у Волновасі збудують в пам’ять про волинян, які загинули неподалік цього міста 22 травня 2014 р. У грудні 2016-го керуючий нашою єпархією освятив місце під зведення цієї церкви. У травні 2017 р. відбулося закладання капсули, яка була виготовлена у вигляді ключа із зображенням замку Любарта, у підмурівок храму.
21 лютого 2018 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Мистецтво, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери