Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитБужани: перший візит архієрея
Новини

Бужани: перший візит архієрея

21 лютого 2021 р. Церква Архістратига Михаїла в с. Бужани Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав Свято-Михайлівську громаду в цьому селі Горохівського деканату та очолив Божественну літургію.

Керуючого єпархією з короваєм зустрічав староста Бужанського округу сіл Скригове та Пільгани Іван Гиль.

З високопреосвященним молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель протоієрей Павло Сукманський, інше духовенство благочиння.

У слові архієрей нагадав, що неділею про митаря і фарисея розпочинається підготовка до Великого посту. Ми йдемо до храму по-різному: хтось подивитись, а інші – за станом душі, бо настав воскресний день. Отримавши благодатні дари, людина розквітає, а коли не отримує їх, в'яне і помирає, насамперед духовно. Ця смерть є непомітною. Владика навів приклади, коли у поважному віці почуваються молодими, і зовсім юні вважають себе старими, бо вони нецікаві іншим. Це той стан, який ми самі створюємо.

Тож якими приходимо ми до храму: як митарі чи як фарисеї? Господь не жертви хоче, а милості. Коли отримуємо Святі Дари, важливо їх ще й прийняти, бо коли поєднуємося з Богом, Господь дає нам усі дари. На завершення архіпастир побажав до Божого дому приходити частіше, але не рідше, як кожен сьомий день, бо шість днів працюєш для своїх благ, а сьомий – присвячуєш благам своєї душі.

Владика нагородив медаллю «За жертовність» псаломницю матінку Валентину Мартинюк, інших активних парафіян – благословенними грамотами. Опісля духовенство відвідало могилу колишнього настоятеля протоієрея Анатолія Мартинюка, який 20 літ служив у цьому храмі.

Громада нещодавно возз’єдналась із Православною церквою України.

Божий дім збудовано 1902 р. і є пам'яткою архітектури місцевого значення.

22 лютого 2021 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери