Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуУ Луцьку – Страсний хресний хід
Новини

У Луцьку – Страсний хресний хід

6 квітня 2017 р. Страсний хресний хід від церкви Йоана Богослова, що в Замку Любарта до кафедрального собору Святої Трійці. Світлина Павла Березюка

Загальноміська хода з 12-ма зупинками (стояннями), що символізують останні події в земному житті Христа, відбулася у Велику п’ятницю. Процесію, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, розпочали на руїнах храму Йоана Богослова, що в замку Любарта.

Стояння відбулися: у замковій церкві, Свято-Архангельському чоловічому монастирі, на місці розстрілу політв’язнів колишньої луцької тюрми, перед пам’ятником жертвам політичних репресій, що на Замковій площі, на місці страти мученика Данила Братковського (середньовічна площа Ринок, вул. Драгоманова), біля крипти Хрестовоздвиженської церкви (вул. Данила Галицького, 2), перед пам’ятним знаком християнському милосердю волинян (територія храму Воздвиження хреста Господнього), на місці майбутньої каплиці ікони Волинської Божої Матері (біля Луцького міськрайонного суду), на місці, де постане церковця «Небесної сотні» (вул. П’ятницька гірка), на перехресті вулиць Кривий Вал та Лесі Українки, на Театральному майдані перед фотостендом загиблих бійців, у кафедральному соборі Святої Трійці.

Під час процесії згадували не лише страждання Ісуса Христа, а й молилися за нашу Батьківщину та її воїнів, за полонених, за об’єднання українського Православ’я, за припинення війни, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для Волинського краю, за місто Луцьк і його мешканців, за здоров’я хворих, за тих, хто ненавидить і хто любить нас.

Після завершення Страсного хресного ходу в соборі відправили Вечірню із винесенням плащаниці Господа нашого Ісуса Христа.

6 квітня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар, Ієромонах Никодим (Смілий), Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери