Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБогослов про подолання церковної кризи
Новини

Богослов про подолання церковної кризи

Про це та інші цікаві питання розповідав ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін в інтерв'ю інформаційно-просвітницькому каналу «Віче».

Після перемоги України світ зміниться і ми станемо свідками важливих подій. Процеси вже відбуваються. Нам треба розробити лише нові моделі або взяти ті, які вже добре працюють.

Криза світового православ'я зараз найбільше зосереджена в Україні. І її треба вирішити, зокрема й за допомогою держави. Якщо ж ні, тоді й надалі матимем дві православні церкви.

Плекаючи українське православ'я, має відбутися його «розмосковлення». Маємо повернутися до своїх давніх традицій, у т. ч. тієї, що єпископ не є «каральним органом», а батьком своїх чад. Маємо багато хороших архієреїв, тож церква дасть рясні плоди.

Щодо канонів душпастир зауважив: це правила внутрішнього життя церкви. Коли виникали якісь питання, тоді створювали канони. Часто чуємо, що церква веде до спасіння. Так, але спасає нас тільки Господь, каже душпастир. І канони мають бути для цього лише знаряддям, а не самоціллю.

Переглянути повністю відео можна тут.

27 січня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Володимир Вакін
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери