Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУпокоївся 33-річний монах, що стояв зі скринькою біля собору (оновлено)
Новини

Упокоївся 33-річний монах, що стояв зі скринькою біля собору (оновлено)

Cпочив у Бозі чернець Закхей (Шокало), насельник луцького Замкового Свято-Архангельського чоловічого монастиря. Про це повідомили на сторінці обителі у фейсбуці.

Народився Дмитро Шокало 26 жовтня 1988 року в с. Уляники Рожищанського деканату. Прислуговував у місцевому храмі Апостола Йоана Богослова. Потім став виконувати послух у Замковій обителі обласного центру. У грудні 2013-го митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чернечий постриг у рясофор послушника з іменем Закхей. Монах збирав пожертви для монастиря на території кафедрального собору Святої Трійці.

Чин похорону відбувся в домовому храмі Новомучеників і сповідників ХХ століття обителі (вул. Кафедральна, 16) 2 жовтня. Очолив його декан монастирів єпархії архімандрит Константин (Марченко). З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла монаха посмертно нагороджено церковною відзнакою за щоденну працю і ревне служіння Богові. Нагороду отримав архімандрит Святополк (Канюка) як духовний батько спочилого інока. Супроводжував богослужіння хор «Воскресіння» чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця с. Жидичин Ківерецького деканату.

Керуючий єпархією та духовна консисторія висловлюють щирі співчуття намісникові монастиря отцеві Святополку, всій братії та рідним спочилого, закликаючи до молитви за упокоєння душі раба Божого Закхея.

1 жовтня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери