Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниТеолог ділиться думками про свободу вибору
Новини

Теолог ділиться думками про свободу вибору

Своїми міркуваннями про свободу і право вибору поділився з інформаційним агентством «Конкурент» (сайт konkurent.ua) ректор Волинської православної богословської академії, кандидат богословських наук протоієрей Володимир Вакін.

Свобода вибору – це найбільший дар, який дав Господь. Але цей дар пов'язаний із відповідальністю. Життя цінне, але цінне воно лише тоді, коли наповнене, тому життя потрібно наповнити змістом.

Коли ж говорити про героїчні вчинки, то це, в першу чергу, зрілість самої людини. І це не спонтанне рішення, а саме усвідомлений вибір. Адже чоловік, коли приймає рішення йти на фронт захищати сім’ю, робить це свідомо. І, власне, захист сім’ї – це покликання чоловіка, його роль.

Наші лідери думок, які особливо популярні серед молоді, є для них авторитетом, прикладом для наслідування, тож мали би скерувати їх на правильні орієнтири. Сучасні тенденції дуже впливають на сучасну молодь. Але не можна відкидати справжні цінності. Господь дарував людині свободу і право вибору. Тож вона сама може обирати: йти до добра чи до зла.

17 січня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Володимир Вакін
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери