Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМонастир співпрацюватиме з обласним краєзнавчим музеєм
Новини

Монастир співпрацюватиме з обласним краєзнавчим музеєм

Чоловіча обитель Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, та Волинський краєзнавчий музей домовилися про співробітництво.

У приміщенні Музею волинської ікони меморандум (декларацію про наміри) підписали: декан монастирів єпархії і намісник жидичинської обителі архімандрит Константин (Марченко), керівник Центру туристичної інформації та паломництва «Жидичин центр» Юлія Дащук, директор Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко та завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва.

За словами о. Константина, важливий елемент у розвитку культурної спадщини – реставрація будівель, але ще необхіднішим є професійний підхід та експертність у дослідницькій роботі. Саме в цьому полягає важливість співпраці з музейниками. Дуже важливо працювати з професіоналами. «В нас є багато хороших амбіцій відродити і залишити нащадкам сформовану історію і цілу святиню», – підкреслив архімандрит.

Для монастиря співпраця є дуже важливою. Щодо реставрації старовинних ікон, які має обитель, потрібно постійно консультуватись із фахівцями.

Працівникам музею подарували примірники «Волинських єпархіальних відомостей», видані до 1917 р., у яких обитель згадується 975 роком. Їх підготувала жидичинський краєзнавець Іраїда Майданець.

Сторони домовилися про спільні заходи популяризації сакральної спадщини Волині, обмін досвідом та представлення широкому загалові релігійного культурного надбання регіону. Вони мають намір звернутися до ОДА, облради, а також у Міністерство культури та інформаційної політики щодо проголошення 2023-го Роком сакральної спадщини на Волині.

27 листопада 2021 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери