Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУпокоїлась намісниця Тростянецького монастиря (оновлюється)
Новини

Упокоїлась намісниця Тростянецького монастиря (оновлюється)

Ігуменя Марія (Ігнатенко)

Після важкої хвороби спочила в Бозі ігуменя Марія (Ігнатенко), намісниця монастиря Покрови Пресвятої Богородиці в с. Тростянець Ківерецького деканату.

Народилась Валентина Петрівна Ігнатенко (у дівоцтві Балуцька) 2 вересня 1972 р. в м. Катеринопіль на Черкащині. У 1992 р. закінчила Дніпропетровський монтажний технікум. З 2001 р. – послушниця в ряді монастирів. Чернечий постриг прийняла 18 серпня 2002 р. Із 2003 р. – насельниця жіночої обителі Різдва Христового, що у Володимирі-Волинському. В 2007-му тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл возвів монахиню Марію в сан ігумені. 2 вересня 1972 р. на Черкащині. За освітою – інженер-конструктор. Чернечий постриг прийняла у 1997 р. До 2016-го матінка очолювала монастир Різдва Христового у Володимирі-Волинському, з травня 2017-го – Тростянецьку Свято-Покровську обитель. Багато дбала за розбудову цих монастирів, запроваджувала нічні літургії, паломництва. Мала церковні нагороди. 22-23 січня 2017 року, Синод УПЦ КП, що відбувся у Києві, вирішив утворити у складі Української Православної Церкви Київського Патріархату Володимир-Волинську єпархію.

Похорон відбувся 6 жовтня в Тростянці.

Митрополит Михаїл, духовна консисторія висловлюють співчуття рідним і насельницям, з якими спасалася небіжчиця, та закликають усіх молитися за упокій душі раби Божої Марії.

6 жовтня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів, Ігуменя Марія (Ігнатенко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери