Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку обговорили проблеми хворих на СНІД
Новини

У Луцьку обговорили проблеми хворих на СНІД

24 вересня 2021 р. Круглий стіл у ВПБА. Світлина з сайта vpba.edu.ua

У Волинській православній богословській академії відбувся круглий стіл на тему «„Позитивна віра“: активізація релігійних громад та організацій для подолання стигми і дискримінації людей з ВІЛ».

Захід у рамках проєкту «Позитивна віра», скерованого на подолання стигми (таврування) й обмеження прав людей із важкими недугами, провели з ініціативи громадської організації «Елеос – Україна» та благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/ СНІД». Зокрема, щоби круглий стіл відбувся у Луцьку, подбав медичний капелан протоієрей Назарій Бабій, настоятель парафії Великомученика й цілителя Пантелеймона при Волинській обласній клінічній лікарні. Було запрошено до участі представників різних церков, релігійних, громадських, ВІЛ-сервісних організацій та всіх зацікавлених.

Обговорено такі важливі теми як: роль релігійних та пацієнтських формувань у профілактиці й боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД; небезпечні хвороби і як з ними жити; сучасні аспекти ВІЛ-інфекції; права пацієнтів; як поводитись із тими, хто в зоні ризику. Також торкнулися проблем медичного капеланства та вакцинації.

Доповідачем-модератором був священник Тарас Злиденний – клірик Сумської єпархії та директор обласного клінічного медичного центру соціально небезпечних захворювань. Серед учасників заходу – викладач протоієрей Микола Цап’юк разом зі студентами ВПБА, представники Римсько-католицької церкви, християн віри євангельської, адвентистів сьомого дня.

25 вересня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Микола Цап’юк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери