Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСудова перемога парафії у Шеплі
Новини

Судова перемога парафії у Шеплі

Луцький міськрайонний суд відмовився задовольнити вимогу священника Московського патріархату, який раніше був настоятелем храму в с. Шепель Луцького районного деканату.

За повідомленням теперішнього очільника парафії протоієрея Віктора Ліпчика, суд розглядав позов щодо скасування нових реєстрації та статуту релігійної громади.

Душпастир і парафіяни задоволені цим рішенням, тож 18 липня, в неділю, після Божественної літургії в церкві Успіння Пресвятої Богородиці правитимуть подячний молебень.

Нагадаємо, два роки тому громада вирішила вийти з юрисдикції Московського патріархату і возз’єднатися з Православною церквою України. Але тодішній настоятель о. Микола Іллюк не підтримав цього почину.

Віряни влаштували збори, зібрали підписи та звернулися до Управління Волинської єпархії ПЦУ з проханням прийняти їх. Священник подав до суду позов щодо скасування нових реєстрації й статуту, визнання неправомірними рішення зборів та інших інстанцій, які видавали документи про реєстрацію і стосовно діяльності парафії під нашою юрисдикцією.

Також колишній настоятель подав ще один позов щодо церковного будинку, бажаючи забрати його собі. Ця судова справа ще триває. І як ми розповідали раніше, сторона позивача знаходить постійно способи, аби затягнути процес.

19 червня цього року громада провела збори-мітинг, аби захистити свої права та надати розголосу судовій тяганині заради суспільної підтримки.

16 липня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Церква і держава, Луцький районний деканат, Протоієрей Віктор Ліпчик
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери