Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ ВПБА проходила міжнародна конференція
Новини

У ВПБА проходила міжнародна конференція

Науковий захід «Церква Христова: місія, діалог традицій та виклики сьогодення» відбувся онлайн у Волинській православній богословській академії. Про це повідомляє сайт vpba.edu.ua.

Розпочали з вітальних слів митрополита Луцького і Волинського Михаїла та ректора протоієрея Володимира Вакіна. Владика зазначив, що сьогодні церква виробила правильну й непохитну думку у відстоюванні християнських інтересів, які для людей є засобом побожного, морального та аскетичного життя. Свободу, дану нам Господом, потрібно шанувати, як і саму людину. Нині багато доброго твориться на благо людини. Але це «добре» буває і проти неї, обмежуючи, в тому числі, свободу.

Сьогодні всі, продовжував архіпастир, чекають на позицію церкви: як християнам жити в нелегких умовах, не віддаляючись від храму, а навпаки, щоб завжди перебувати з Христом, приймаючи і споживаючи Його Тіло і Кров; як християнам поводитися в Божому домі та поза ним. На завершення владика побажав, щоб на всі питання знайшли відповіді.

Конференція складалася з пленарного та секційних засідань. Пленарне засідання відкрив її координатор проректор з наукової роботи ВПБА протоієрей Владислав Фульмес. Ведучий – викладач кафедри Священного Писання і богослів’я протоієрей Віктор Пушко. Із доповідями виступили: ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості протоієрей Георгій Коваленко; провідний науковий співробітник Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України, доктор філософських наук Павло Павленко; заслужений професор Університету Арістотеля (Салоніки, Греція) Петрос Вассіладіс.

Далі обговорення продовжувалися в секціях. У першій групі координував завідувач кафедри Священного Писання і богослів’я ВПБА протоієрей Микола Цап’юк, у другій – о. Віктор Пушко.

Розглянуто ряд актуальних питань: про капеланське і соціальне служіння, способи причастя, про коронавірус, інші. Матеріали напрацювань увійдуть до колективної монографії серії «Українські богословські студії» і будуть опубліковані видавництвом «Дух і Літера». За словами о. Владислава, презентація відбудеться у новому навчальному році.

7 червня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери