Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАНОНС: Пасхальний випуск «Волинських єпархіальних відомостей»
Новини

АНОНС: Пасхальний випуск «Волинських єпархіальних відомостей»

А в пасхальному випуску – й матеріали переважно на великодню тематику.

Отож у № 4 за 2021 рік уміщено три публікації Віталія Клімчука, газетяра й фольклориста. В рубриці «Крик душі» – це допис «Пластикові квіти на цвинтарі», де роз’яснюється, чому померлих треба вшановувати живими квітками, а не мертвими. У статті «Великдень. Паска. Святкування» автор повідує про деякі народні звичаї, зокрема про те, як з’явилася традиція пекти паски. А в матеріалі «Борода» журналіст подає точку зору щодо звичаю священнослужителів носити бороди.

Старший науковий співробітник Музею волинської ікони Людмила Карпюк розповідає про Малоритського майстра, який працював у XVII ст. на Поліссі, та образ «Воскресіння – зішестя до аду» його пензля.

У статті Віктора Гребенюка «Спільний Великдень для всіх християн» ідеться про те, чому сповідники Христа різних конфесій святкують Його воскресіння переважно не в один день. За чотири роки – 1700-ліття Першого Вселенського Собору, на якому встановлено, котрого ж дня треба відзначати цю подію. Що ж пішло не так? І чи можна до ювілею виправити становище?

На сторінках нашого видання Ви знайдете чимало й інших цікавих публікацій.

«Волинські єпархіальні відомості» можна одержувати в найближчому храмі, монастирі нашої єпархії або передплатити в будь-якому відділенні «Укрпошти» у Волинській області. Основні дописи – на єпархіальному сайті Pravoslaviavolyni.org.ua, у розділі «Статті». Розміщено газету і в PDF на цьому ж сайті за адресою: Pravoslaviavolyni.org.ua/vyev.

7 травня 2021 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери