Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПолонка: спочив у Бозі будівничий храму
Новини

Полонка: спочив у Бозі будівничий храму

Інтернет-видання «Волинь» (сайт volyn.com.ua) опублікувало статтю про зодчого церкви Різдва Пресвятої Богородиці в с. Полонка Луцького районного деканату Анатолія Римаря, що вже відійшов до Господа.

Він був наділений професійним чуттям і фантазією, хоч не мав спеціальної освіти. Зводив у районі дошкільні, загальноосвітні навчальні заклади, житлові та громадські об’єкти. Але головною будівлею був храм, споруджений 1992 р. в Полонці. Божий дім поставив разом із синами, проєкт намалював сам і сам зробив розрахунки. Будівництво почали 1991-го. У той час працював бригадиром пересувної механізованої колони № 173 тресту «Волиньсільбуд». «Коли починаю щось будувати, мушу бачити в голові завершення, яке воно має бути. Без цього навіть не починаю», – згадував майстер.

Допомагали й інші мешканці села, а також із сусіднього селища Вересневого, зокрема коштами. Трудилися згуртовано. А ще п. Анатолій про церкву пам'ятав усе: які параметри будівлі, скільки пішло цегли і про диво, коли під час роботи впав з риштувань із семиметрової висоти й залишився неушкодженим.

Церква Різдва Пресвятої Богородиці (настоятель – протоієрей Василь Янчук) є одним із перших храмів на Волині часів незалежності.

18 квітня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери