Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДень українського добровольця. Як відзначила єпархія
Новини

День українського добровольця. Як відзначила єпархія

12 березня 2021 р. У Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії.

Духовенство та миряни Волині молитовно вшанували загиблих і живих добровольців – захисників України.

В обласному центрі заупокійну літію перед фотостендом «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України» очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із владикою молилися головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, інші військові священники, духовенство кафедрального собору Святої Трійці, воїни, представники місцевої влади та громадськості.

Архіпастир назвав рух добровольців прикладом любові людей один до одного. Адже саме на небайдужих, активних люди покладають надії в різних сферах суспільного життя. «Доброволець іде на війну, чи йде розміновує поле, чи йде в чорнобильське пекло, чи будь-куди він іде, бо любов переповнює серце його. З доброї волі, а не з примусу», – наголосив високопреосвященний.

Після відправи відбулося вручення нагород. Зокрема, подякою міського голови відзначено капелана Віталія Антонюка.

Цього ж дня відбулася зустріч громадськості з військовими капеланами в обласному краєзнавчому музеї в рамках проєкту «Наші захисники». А пізніше на кладовищі Луцька, що біля с. Гаразджа, де поховані воїни, які боронили нашу Батьківщину, душпастирі теж піднесли заупокійну молитву.

14 березня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери