Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАНОНС: Презентація книги «Капелани. На службі Богу і Україні»
Новини

АНОНС: Презентація книги «Капелани. На службі Богу і Україні»

Світлина з сайта credo.pro 12 грудня о 17 год у Волинському обласному краєзнавчому музеї (м. Луцьк, вул. Шопена, 20) відбудеться представлення нового видання Українського інституту національної пам'яті «Капелани. На службі Богу і Україні».

Книга містить спогади військових священників різних конфесій, які від початку війни на Сході здійснювали душпастирське служіння. Свідчення були записані Інститутом національної пам'яті в межах проєкту «Усна історія АТО». У книзі розповідається про особливості капеланського служіння на фронті під час протидії російській агресії. Укладачі Тетяна Ковтунович і Тетяна Привалко.

Серед героїв книги є і волиняни: головний військовий капелан єпархії, настоятель парафії Архістратига Михаїла в с. Княгининок Луцького районного деканату протоієрей Михайло Бучак, настоятель луцької парафії Преподобного Іова Почаївського протоієрей Олександр Вронський та колишній насельник монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату ігумен Макарій (Дядюсь), який зараз є настоятелем храму у Волновасі Донецької єпархії.

Краєзнавчий музей запрошує на пізнавальний захід, який зацікавить усіх.

9 грудня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери