Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо зацікавило журналістів у чернечих обителях?
Новини

Що зацікавило журналістів у чернечих обителях?

21 лютого 2019 р. В Жидичині. Світлина Ірини Кабанової Новинарі інтернет-видання «Перший» (pershyj.com) відвідали монастирі на Ківереччині. Екскурсію до Свято-Миколаївської чоловічої (с. Жидичин) та Петро-Павлівської жіночої (с. Липляни) обителей організував архімандрит Константин.

Найперше, що вразило медійників, – простота, щирість і привітність. Як зауважила журналістка Олена Лівіцька, колег не завжди допускають на інші території, не кажучи вже про монастирі. А тут все зовсім по-іншому, навіть із трапезою.

Знайомство розпочали з жіночого скиту Апостолів Петра й Павла. Душпастир по-особливому розповідав про цей зовсім молодий осередок чернецтва в нашому краї. Адже він трудився тут від самого початку, гуртував людей і відчував їхню підтримку. В Жидичині – допомагав закладати парк, брав участь у благоустрої села. Знає багато історій із життя обителі Святителя Миколая Чудотворця, намісником якої він (започаткована ще, ймовірно, до хрещення Русі). У різний час ці приміщення використовувалось по-різному: років триста тому тут був будинок митрополита, а «за совєтів» – школа. Тішиться, що вже нарешті завершено в монастирі всі внутрішні роботи.

Про це та ще багато чого цікавого можна прочитати ось тут.

26 лютого 2019 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери