Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКапелан викладає тактичну медицину в школах
Новини

Капелан викладає тактичну медицину в школах

Протоієрей Олександр Добровольський, настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці в с. Кричевичі Ковельського районного деканату і військовий капелан, проводить заняття з тактичної медицини в середніх школах.

Лікарі надають допомогу в тилу. Коли ж потрібно негайно допомагати в польових умовах, рятують і побратими, і волонтери, і священики, пояснює душпастир. Він має практичний досвід із тактичної медицини. А влітку цього року в Луцьку серед військових капеланів проведено відповідне навчання, йому вручено сертифікат.

За словами о. Олександра, у Ковельському районі військових медиків немає, тож цю важливу місію священик взяв на себе. Він переконаний, що учні повинні вміти зупинити кров, перев’язати рани, накласти шини тощо. Адже старшокласники за рік-два можуть стати воїнами і потрапити в зону бойових дій.

Перші уроки душпастир провів ще торік у школі с. Кричевичі з учнями 10–11 класів. А з цього навчального року з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла такі заняття о. Олександр проводить щотижня. Поки що зустрічався в школах Колодяжненської територіальної громади, звітуючи про цю діяльність у «Фейсбуці», планує – і в інших навчальних закладах Ковельського деканату. Керівники шкіл підтримують цей почин і сприяють йому.

Волонтерка «Народного тилу» Ірина Гук з Києва привезла обладнання: турнікети, ноші, бандажі тощо, які, в свою чергу, доставлено через морську піхоту в Україну.

Тактична медицина – це догоспітальна допомога (її місія – зниження бойових втрат, підвищення ефективності та боєздатності підрозділів), входить до навчального предмета «Захист Вітчизни».
11 грудня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Олександр Добровольський
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери