Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Яків обрав Українську Церкву
Новини

Владика Яків обрав Українську Церкву

Митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук). Світлина інформаційної служби єпархії Інтернет-видання Volyn24.com опублікувало статтю про життєвий шлях митрополита Луцького і Волинського Якова (Панчука). Її приурочили до дня народження попереднього керуючого нашою єпархією. Цього року йому виповнилося б 87 літ.

За свого життя владика Яків здійснив чимало звершень, але одне – особливо значуще. Недаремно Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет якось на телебаченні сказав: «Якби не було цього одного архієрея, то Київського Патріархату не було б…». Річ у тім, що два єпископи, згідно з канонами, – це найменша кількість для висвячування інших єпископів. А після того як свого Предстоятеля тоді ще блаженнійшого митрополита Філарета зрадили майже всі ієрархи УПЦ (МП), взявши участь у так званому харківському Соборі, якийсь час із ним залишався тільки преосвященний Яків.

Не спокусившись на закордонне життя за Радянського Союзу та посаду намісника Почаївської лаври за незалежної України, цей подвижник став на шлях відновлення Української Церкви. «На Якова (Панчука) чекала б успішна кар’єра і всі земні блага, якби він залишився правити у Почаївській лаврі, однак він обрав інше. Владика Яків обрав Українську Церкву і все життя поклав на те, аби вона постала», – йдеться у статті.

Повністю її можна прочитати ось тут.

10 жовтня 2018 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери