Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКрасний Сад: 75-та річниця знищення
Новини

Красний Сад: 75-та річниця знищення

Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап очолив заупокійну літію перед пам’ятним знаком українцям, які загинули тут під час польсько-українського протистояння у 1943 році. З ним молилися горохівський декан протоієрей Андрій Сидор, духовенство благочиння та Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви.

Після відправи отець Микола закликав усіх присутніх пам’ятати і шанувати загиблих, а також молитися до Господа, щоби такі події ніколи більше не повторилися у нашому житті.

Вшанували невинно убієнних жителів Красного Саду також представники громадськості та влади обласного й місцевого рівнів.

19 квітня виповнилося 75 років з дня трагедії: тоді, на православний Великдень, польська Армія крайова розстріляла 103 красносадівців. Після цього село, де раніше налічувалося 26 дворів, занепало. Тепер ця територія приписана до складу с. Михлин, проте місце все одно пустує. Все, що залишилося від колишнього Красного Саду, де проживало 114 осіб, – це мурована господарська споруда, напівзруйнована дерев’яна хата і криниця.

На старому кладовищі, на місці розстрілу, 2012 р. митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив пам’ятний знак. На монументі викарбувано імена загиблих селян.

20 квітня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Горохівський деканат, Протоієрей Андрій Сидор, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери