Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛише ворог України може бути проти об’єднання
Новини

Лише ворог України може бути проти об’єднання

Архімандрит Константин (Марченко). Світлина з сайту volyn24.com.

Прес-секретар єпархії архімандрит Константин (Марченко) прокоментував останні події щодо процесу визнання автокефалії Православної Церкви в Україні.

Для інтернет-видання «Волинь24» (Volyn24.com) намісник Жидичинського чоловічого монастиря Миколи Чудотворця зазначив, що створення Помісної Православної Церкви потрібне для українського народу, і лише «ворог миру, ворог стабільності може бути проти цієї ідеї». Отець Константин пояснив, що коли Українська Церква отримає автокефалію, то стане третьою за кількістю вірних у православному світі (після Румунської та Російської). «Ось чому така війна іде і чому стільки думок проти цієї незалежності, адже втратити таку кількість вірян – це [для РПЦ] дуже погано. Але для нашого народу – це потрібно», – пояснив архімандрит.

Також о. Константин прокоментував аспект «втручання» Президента у церковні справи. Для цього душпастир провів паралель із Київською Руссю. «А свого часу Володимир Великий, який хрестив Русь, втручався у справи релігії чи все-таки робив благу справу, що Церква назвала його святим? А коли Президент, відчуваючи, що його країна розділена, робить все, щоб об'єднати людей, це вже втручання? Це [у тих критиків] просто подвійні стандарти», – додав прес-секретар.

20 квітня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери