Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗбір коштів на спорудження храму триває
Новини

Збір коштів на спорудження храму триває

У Світлий вівторок, у Палаці культури міста Луцька відбулася благодійна акція «Збудуймо храм» для збору коштів на зведення церкви Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі (Донецька єпархія).

У рамках заходу відбувся концерт, у якому взяли участь архієрейський хор «Оранта» (регент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк) та академічний камерний оркестр «Кантабіле» (керівник і головний диригент – народний артист Товій Рівець).

У вітальному слові митрополит Луцький і Волинський Михаїл поздоровив присутніх зі Світлим Христовим Воскресінням та зазначив, що у такий спосіб ми підтримуємо єдність країни проти агресії Росії. «Ми захищаємо не просто цілісність нашої країни, а мир на Донбасі. Те, що ми разом будуємо храм, свідчить, що ми єдина держава», – наголосив високопреосвященний.

Нагадаємо, храм у Волновасі збудують у пам’ять про волинян, які загинули неподалік цього міста 22 травня 2014 р. У грудні 2016-го владика Михаїл освятив місце під його зведення. У травні 2017 р. відбулося закладання капсули, виготовленої у вигляді ключа із зображенням замку Любарта, в підмурівок церкви. У травні цього року планують освячення Божого дому.

11 квітня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Мистецтво, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери