Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо цікавого в квітневих «Волинських єпархіальних відомостях»
Новини

Що цікавого в квітневих «Волинських єпархіальних відомостях»

Квітневий випуск «Волинських єпархіальних відомостях» Що військовослужбовець, який перебував у зоні АТО, написав у листі-відповіді школярам? Чим загрожує людині споживацьке ставлення до природи? Що робити з почуттям власності на землю? Відповіді на ці та інші запитання – у № 4 (161) місцевого церковного часопису.

Серед публікацій вирізняється стаття «Вістка з окопів». Військовослужбовець Збройних сил України відповів на листа дітей, якого капелан привіз із Луцька.

Світлана Василевська у рубриці «Волинські ікони» розповідає про образ Христа-Вседержителя XVII ст., який походить із Миколаївської церкви с. Борочиче Горохівського деканату.

В іншому матеріалі, у рубриці «На наш погляд», старший науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Оксана Гаврилюк звертає увагу на збереження природи. Зокрема, авторка зазначає: «екологічна криза – це перш за все криза духовності». Що ж потрібно робити, аби вийти з неї, пояснюється у статті «Ми живемо в цьому світі, якщо любимо його».

Про мученицькі смерті та стійкість у вірі Олександри Анкірської та її святих тезок ідеться в матеріалі Олександри Тоцької у рубриці «Святі».

У статті «…Бо Моя земля» розповідається, як потрібно ставитися до такої цінності як земля. Адже сучасні реалії диктують нам свої умови. Чи можна розцінювати землю як предмет, який можна придбати у свою власність? Про це пише Віталій Клімчук у рубриці «Точка зору».

На сторінках нашого видання Ви знайдете чимало й інших цікавих публікацій.

Нагадаємо, що «Волинські єпархіальні відомості» можна одержувати у найближчому храмі, монастирі нашої єпархії або передплатити в будь-якому відділенні «Укрпошти» на території Волинської області. Основні дописи розміщено на єпархіальному сайті Pravoslaviavolyni.org.ua, у розділі «Статті». Також є можливість читати видання в PDF на єпархіальному сайті за адресою Pravoslaviavolyni.org.ua/vyev.

11 квітня 2018 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери