Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаЛуцьк: освятили пам’ятники бійцям АТО
Новини

Луцьк: освятили пам’ятники бійцям АТО

Настоятель парафії Воскресіння Христового священик Ярослав Черенюк разом із військовими капеланами відправив чин освячення надмогильних плит трьом учасникам АТО: Максимові Гринчишину, Володимирові Бабію, Олегові Твердохлібу.

На Алеї почесних поховань міського кладовища, що поблизу с. Гаразджа, у молитві взяли участь їхні рідні і близькі, побратими, волонтери, голова ОДА Володимир Гунчик, секретар міської ради Григорій Пустовіт, інші представники влади та громадськості.

Максим Гринчишин був бійцем 72-ї окремої механізованої бригади. У 2014-му мобілізований до армії, а згодом підписав контракт. 19 лютого 2017 року загинув у боях під Артемівськом, що на Донеччині.

Олег Твердохліб був бійцем батальйону «Айдар». Пізніше став головою Спілки воїнів АТО Волині. За час перебування на війні отримав сім поранень та мав контузії. Звільнений у запас за станом здоров’я (наслідки контузії, а також виявленне онкозахворювання). Помер 17 квітня 2017 р. від раку слинної залози.

Володимир Бабій – демобілізований боєць 54-ї бригади. Родом хлопець із Кіровоградської області, а до Луцька потрапив, коли лікарі діагностували у нього онкологічну хворобу. 17 липня 2017 року після довгої боротьби із недугою помер від раку верхньої щелепи.

14 жовтня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Луцький міський деканат, Священик Ярослав Черенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери