Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейСвященик – гею: ми любимо Вас, але не Ваш гріх
Новини

Священик – гею: ми любимо Вас, але не Ваш гріх

Дійство «Мапа ідентичності/Мова ворожнечі». Світлина з сайта Volynpost.com

Проведення в Луцьку провокативного дійства «Мапа ідентичності/Мова ворожнечі» прокоментував протоієрей Віталій Собко, голова інформаційно-видавничого центру єпархії.

За повідомленням ЗМІ, режисер Антон Романов представив перфоманс, під час якого він, повністю роздягнувшись перед глядачами, говорив про негативне ставлення людей, до, наприклад, гомосексуалістів, а також наслідки ненависті та ворожості – біль, страждання переслідуваних.

Автор «не вистави» згадав і Церкву, цитує сайт Volynpost.com: «До церкви я не ходжу, бо я гей. Тому я мушу обирати: або я гей, або я православний».

Із цього приводу о. Віталій нагадує, що в Християнстві чітко розмежовується ставлення до людини та до гріха, який вона скоює. До грішника ми ставимося з любов’ю, співчуттям, не засуджуємо його і допомагаємо виправитися, а його гріх, зло – засуджуємо і боремося з ним. Повинні пам’ятати, що кожен із нас має свої гріхи.

По-перше, «дуже сумно, якщо хтось із християн дозволив собі знущатися, ображати Антона чи інших людей тільки за те, що вони згрішили. Таким членам Церкви треба покаятися», – зазначив душпастир. По-друге, неправильно думати, що шлях до Церкви закритий для содоміта. Храм – це духовна лікарня, в яку грішник іде, щоби зцілитися милістю Божою.

Аби краще зрозуміти позицію Православ’я, а також інших християнських конфесій і нехристиянських релігій щодо статевих збочень, священик радить прочитати декларацію Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій «Про негативне ставлення до явища гомосексуалізму та спроб легалізації так званих одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств)».

У цьому документі, зокрема, зазначено: Святі Писання різних релігій категорично стверджують, що сексуальні відносини між представниками однієї статі протиприродні та є злом. Із релігійної точки зору одностатева сексуальність – не вроджений варіант норми, а наслідок «особистого вільного, але помилкового вибору людини та проявом глибоко вкоріненого у ній гріха. Тому, як і всякий гріх, цей гріх, з Божою допомогою, людиною може бути подоланий».

Отже, християни «не можуть миритися з гомосексуалізмом, іншими аморальними діями та їхньою пропагандою як явищами духовного й суспільного життя», зазначено в документі. Тим більше, що «за зло Бог карає не тільки тих, хто особисто його звершує, але й тих, хто вголос чи мовчки його схвалює. Як вся людина страждає від хвороби одного органу, так і все суспільство страждає від зла, яке чинять окремі його представники».

До речі, над цими останніми кількома реченнями з декларації Ради Церков особливо слід задуматися представникам влади, організаторам подібних заходів, звертає увагу протоієрей Віталій Собко. У проекти гендерної ідеології залучають насамперед молодь – наше майбутнє. А так не хочеться, щоб майбутнє України було її виродженням.

Окрім того, доречно нагадати, що Синод Київського Патріархату 15 грудня 2015 року прийняв ухвалу щодо потурання гендерній ідеології, де, зокрема, сказано: «...На підставі Священного Писання і Священного Передання, канонів Церкви, засвідчуємо: кожен православний християнин, який публічно підтримує та схвалює “узаконення” содомського гріха, підпадає під прокляття Содому і під анафему апостола Павла та відлучає себе від Церкви, доки не покається».

18 вересня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери