Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейНавіщо Церква проводить хресні ходи?
Новини

Навіщо Церква проводить хресні ходи?

12 вересня 2017 р. У студії передачі «Що каже священик». Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор»

Хресні ходи, які декого дратують, бо створюють певні незручності (в містах), – це дуже давня і досить важлива церковна традиція. Про це нагадав голова інформаційно-видавничого центру єпархії, клірик кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Віталій Собко під час чергової передачі «Що каже священик», що вийшла в ефірі на каналі «Нова Волинь».

Церква має свою місію в суспільстві, розповідає о. Віталій. Її місія полягає не тільки у гуртуванні вірян навколо храму, а й у поширенні цієї віри. «Для того, щоб благовістити і нести Боже Слово, потрібно виходити за межі храму», – переконує священнослужитель.

Ми не прийняли б віру Христову, якби апостоли не прислухалися до заклику Спасителя: «Йдіть, навчайте всі народи, хрестячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа» (Мф. 28:19). «Це заклик для нас, що ми маємо поширювати віру», – пояснює душпастир. Але повинні це робити не агресивно, а терпеливо і з любов’ю, аби всі зрозуміли, що Бог – це любов.

Хресний хід як обряд, що прославляє Господа і яким просимо про Його благословіння, – потужний місіонерський засіб, запевняє о. Віталій. Люди, які внаслідок різних обставин не часто приходять до храму, задумуються над своїм духовним життям, коли бачать хресний хід, згадують про Творця, про Церкву, задумуються, що сьогодні, можливо, якесь свято. А може, хтось, побачивши таку процесію, сприйме її як певне застереження від гріха і стане на шлях виправлення.

Передача, яку цього разу вела Юлія Вітова, є спільним проектом єпархіальної телестудії «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) і державного телеканалу «Нова Волинь».

15 вересня 2017 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери