Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархіяГоловний капелан єпархії повернувся з Донбасу
Новини

Головний капелан єпархії повернувся з Донбасу

28 вересня 2017 р. Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак у зоні АТО. Світлини з архіву отця Михайла.

Протягом місячної ротації протоієрей Михайло Бучак разом зі священиком Сергієм Лівончуком, який опікується луцькими військовослужбовцями Нацгвардії, та капеланами з Володимир-Волинської єпархії, проїхали 3000 км уздовж лінії фронту. Вони передусім духовно опікувалися 14-ю окремою моторизованою бригадою, в якій служать волиняни.

Душпастирі правили Літургії та молебні, причащали воїнів, проводили духовні бесіди; до свята Воздвиження поставили хреста на спостережному пункті «Панама»; провели зустріч з учнями НВК «Школа І ступеня – гімназія» с. Чмирівка (Старобільський район), що має тісні зв’язки зі спеціалізованою школою-інтернатом І–ІІІ ступенів с. Княгининок Луцького районного деканату; у Старобільську помолилися на кладовищі, де похоронені українські воїни, котрі загинули в бою 2014 р. під с. Весела Гора Слов’яносербського р-ну Луганської області.

Волинські капелани разом із волонтерами з Луцька і Рівного взяли участь у святкуванні Дня танкістів, від імені митрополита Луцького і Волинського Михаїла вручивши військовослужбовцям церковні нагороди. Так само о. Михайло вручив відзнаки комбригові полковнику Олександрові Жакуну та замполітові бригади підполковнику Олександрові Голубєву, командирам підрозділів. Під час святкування дня міста Щастя капелани освятили пам’ятний знак «Я люблю своє місто».

Отець Михайло зазначає, що ротація відбулася під егідою Синодального управління військового духовенства та Центру морально-психологічного забезпечення Збройних сил України. Відчувалась постійна підтримка капеланського служіння з боку військового керівництва на місцях, тож священики змогли приділити більше уваги саме тим підрозділам, котрі найбільше цього потребують.

3 жовтня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Діти і молодь, Церква і держава, Єпархія, Протоієрей Михайло Бучак, Священик Сергій Лівончук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери