Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархіяЧи потрібно духовенству брати участь у громадських заходах?
Новини

Чи потрібно духовенству брати участь у громадських заходах?

12 вересня 2017 р. У студії передачі «Що каже священик». Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор»

У наш час священнослужителі часто стають поважними гостями публічних заходів, наприклад, приурочених до Дня Конституції чи дня міста. Чи доцільна участь Церкви у таких дійствах та що спонукає священиків бути їх учасниками? Про це розповів голова інформаційно-видавничого центру єпархії, клірик кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Віталій Собко у черговій передачі «Що каже священик».

За часів радянської влади сформувався певний стереотип, що таке Церква і яке місце священнослужителя у суспільному житті. А християнське життя і світогляд є набагато глибшими, розповідає о. Віталій. Адже християнин і громадянин – це не різні люди. Ми приходимо до храму, будучи громадянами України. Серед наших парафіян є і високопосадовці, і військовослужбовці, і вчителі, і лікарі – всі верстви населення.

Більшість громадян України сповідують християнські цінності, тож вони хочуть бачити священнослужителя та почути його слово під час таких заходів. Адже «Церква завжди іде з добром і Божим Словом», – переконує душпастир.

Проте о. Віталій застерігає, що під час таких дійств панотець, «який є активним у суспільному житті, завжди повинен залишатися священиком». Тобто ніколи не лицемірити й однаково ставитися до будь-яких верств населення. Тут за приклад можна взяти Йоана Хрестителя, який постраждав за те, що не побоявся вказати правителю на його гріх.

«Що каже священик» є спільним проектом єпархіальної телестудії «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) і державного телеканалу «Нова Волинь». Цього разу передачу вела Юлія Вітова.

15 вересня 2017 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери