Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВладика Михаїл: дружи зі святими й святим станеш
Новини

Владика Михаїл: дружи зі святими й святим станеш

Митрополит Михаїл під час проповіді у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії У день вшанування пам’яті великомученика Димитрія Солунського митрополит Луцький і Волинський Михаїл наголосив на важливості спілкування зі святими. Про це архієрей говорив під час проповіді на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Владика нагадав, що Священне Писання розповідає нам про життя святих, які є прикладом для наслідування. І протягом року, згадуючи тих угодників Божих та вшановуючи їх, ми спілкуємося із ними через молитву.

Згадуючи народну приказку «З ким поведешся, того й наберешся», керуючий єпархією зазначив: «Із преподобними будеш спілкуватися – преподобним і сам будеш». Тобто риси тих святих, про кого пам’ятаємо, ми і наслідуємо.

На завершення митрополит побажав, аби кожного дня, вшановуючи того чи іншого небожителя, отримували живий зв’язок із ними через щиру молитву. Адже «молитва наша сьогоднішня – це і дружба з цим святим. Дружба через молитву. Пам’ять через молитву».

9 листопада 2017 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери