Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатУгринів: освятили оновлений Божий дім
Новини

Угринів: освятили оновлений Божий дім

19 листопада 2017 р. В Угринові. Світлина інформаційної служби єпархії.

У церкві Воздвиження хреста Господнього цього села Горохівського деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин оновлення храму та Божественну Літургію. Зокрема, освячено новий іконостас – копію старого, зовсім ветхого, – та відновлені розписи.

Привітавши учасників свята з важливою подією, архієрей у проповіді наголосив на важливості шанування насамперед тих ікон, котрі мають безпосереднє відношення до нашої землі. Разом із цим владика нагадав: через реліквії ми проявляємо шану і любов до Божих угодників, з якими хочемо поєднатися та в яких просимо заступництва. Слід не забувати, що ми вшановуємо не ікони як матеріал, з якого вони зроблені, а тих, кого на них зображено, звернув увагу високопреосвященний.

Із керуючим єпархією молилися декани: горохівський – протоієрей Андрій Сидор, луцький районний – протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священик Микола Сегет, духовенство цих благочинь, голова ОТГ Світлана Соколюк, багато інших мирян.

На завершення Служби владика Михаїл вручив головному жертводавцеві Андрію Тураковічергову церковну нагороду.

Перша згадка про дерев’яний храм Воздвиження хреста Господнього в Угриновіналежить до XVII ст. Відомо, що в 1797 р. до церкви було приписано 50 дворів, 299 парафіян. Із роками, коли почала руйнуватися, збудували новий, цегляний храм, який освячено 1854 р., про що свідчить напис на дошці іконостаса, який виготовляли протягом 1858–1868 рр.

У 1961 р. радянська влада закрила святиню, зробивши з неї зерновий склад. 2 вересня 1989 р. в цьому Божому домі знову стали правити. У серпні 2014-го громада покинула Московський Патріархат, увійшовши до Київського.

20 листопада 2017 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери