Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатУ Мар’янівці на Горохівщині освятили новий храм
Новини

У Мар’янівці на Горохівщині освятили новий храм

30 вересня 2017 р. Чин освячення новозбудованої церкви Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії в с. Мар’янівка Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії Чин освячення та Божественну Літургію в новозбудованій церкві Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у день цих святих.

Парафія Київського Патріархату тут діє із 1993 р., розповів інформаційній службі єпархії настоятель громади протоієрей Володимир Комарницький. Молилися у тимчасовій церкві Апостолів Петра і Павла. Приміщення було невідповідне, руйнувалося, тож у 1995 р. було засновано Божий дім, спорудження якого завершили тільки цьогоріч.

На завершення Богослужіння архієрей зазначив: сьогодні споглядаємо на плоди своїх рук. Можемо звершувати молитву у своєму храмі, який ми ж і збудували. Господь оцінює наші старання і діяння, бачить, коли закладаємо добру основу на майбутні справи. «Це і є наші шляхи до Царства Небесного» – підсумував високопреосвященний. Наші добрі діла, помисли і є тією дорогою до спасіння.

Окрім о. Володимира, разом із владикою служили горохівський декан протоієрей Андрій Сидор, інше духовенство – місцеве та зі Львівської єпархії. У Відправі також взяли участь, зокрема, голова райради Тарас Щерблюк та селищний голова Микола Шеремета.

За даними з Вікіпедії, Мар’янівку засновано у XVIII ст. Тоді це була польська колонія Мусін. У 1921 р. вона отримала статус села, а вже за радянських часів – селища.

1 жовтня 2017 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Протоієрей Володимир Комарницький, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери