Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатДуховенство вшанувало розстріляних красносадівців
Новини

Духовенство вшанувало розстріляних красносадівців

8 серпня 2017 р. Митрополит луцький і Волинський Михаїл очолмив панахиду за загиблими під час польсько-українського протистояння в 1943 році у селі Красний Сад. Світлини інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію перед пам’ятником українцям, які загинули під час польсько-українського протистояння в 1943 році у тодішньому селі Красний сад Горохівського деканату. Із високопреосвященним служили горохівський благочинний протоієрей Андрій Сидор та духовенство деканату.

У слові владика закликав краян досліджувати й пам’ятати такі трагічні події. Важливо вивчати нашу історію і жити так, аби не повторювалися жахіття, скоєні грішниками.

19 квітня 1943 р., це був якраз православний Великдень, поляки розстріляли 103 жителя зі 116-ти, проживаючих у цьому селі. Зараз Красного саду не існує, його територія входить до складу с. Михлин. Де колись налічувалося 26 дворів – залишилися лише мурована господарська споруда, стара криниця та напівзруйнована дерев’яна хата.

На старому кладовищі, на місці розстрілу красносадівців, 2012 р. владика Михаїл освятив пам’ятний знак. На монументі викарбовано імена загиблих селян.

8 серпня 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери