Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБучак Михайло, протоієрейЛуцьк: у військовій частині спорудять храм
Новини

Луцьк: у військовій частині спорудять храм

13 серпня 2017 р. Чин заснування Покрови Пресвятої Богородиці та поставлення хреста у військовій частині 1141 Національної гвардії України. Богослужіння очолює митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин заснування храму Покрови Пресвятої Богородиці та поставлення хреста у військовій частині 1141 Національної гвардії України.

Високопреосвященний запевнив, що у межах військової частини буде збудовано храм, адже саме тут служать справжні чоловіки, які стоять «за неньку Україні, за віру православну». Саме з такими стягами у бій йшли козаки.

Також митрополит Михаїл підкреслив: «упевнений, що це буде улюблене місце для вас, аби духовно підбадьоритися, відновитися, відпочити. Ви можете бути впевненими, що про вас пам’ятає Церква, поважають люди і в тому, що Бог вас завжди захистить і збереже».

Із архієреєм молилися голова ГО «Військові капелани Волині» протоієрей Михайло Бучак, настоятель майбутнього храму священик Сергій Лівончук, командир частини підполковник Василь Гуртовський, особовий склад.

Під час відправи о. Сергій з рук керуючого єпархією одержав чергову священичу нагороду.

14 серпня 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак, Священик Сергій Лівончук, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери