Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБезкоровайний Олександр, протоієрейДуховенство та миряни єпархії відзначали День знань (оновлено втретє)
Новини

Духовенство та миряни єпархії відзначали День знань (оновлено втретє)

2 вересня 2017 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл – у Луцькому національному технічному університеті. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди початку навчального року священнослужителі взяли участь у святкових заходах навчальних закладів.

1 вересня митрополит Луцький і Волинський Михаїл побував на першому дзвонику в Гімназії № 4 ім. Модеста Левицького, що в обласному центрі. Архієрей відправив молитву перед початком навчального року разом із деканом протоієреєм Михайлом Онищуком та духовенством кафедрального собору Святої Трійці. Дійство відбулося в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

2 вересня владика з соборними священнослужителями був на урочистості Луцького національного технічного університету. Після молебню за студентів і викладачів керуючий єпархією виголосив вітальне слово. Нагадавши євангельську притчу про таланти (Лк. 19:11–28, Мф. 25:14–30), закликав першокурсників сумлінно реалізовувати свої здібності. «Я бажаю, щоб ви, згідно з Євангелієм, маючи п’ять талантів, додали до них ще п’ять. Примножуйте дар, що дав вам Бог!» – побажав високопреосвященний і закликав на тих, хто навчає і навчається, «щедре і величне Боже благословення».

4 вересня з благословіння митрополита Михаїла віце-канцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний відвідав у Луцьку Академію рекреаційних технологій і права. Душпастир привітав керівництво, викладачів і студентів вишу з початком навчального року.

9 вересня святкове дійство посвяти першокурсників провели в Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки. За них зокрема і за весь колектив навчального закладу загалом керуючий єпархією виголосив молитву. Співслужили капелан СНУ протоієрей Віктор Михалевич і духовенство Троїцького кафедрального собору.

У цілому зміст привітання владики цього разу був співзвучний із сказаним ним в інших подібних заходах, проведених цьогоріч. Проте було й особливе побажання: «Хай милосердний Господь не просто дасть нам мир, а в першу чергу хай дасть нам перемогу над агресором і над своїми немочами. Адже сильна людина та, яка може перемогти самого себе».

9 вересня 2017 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери