Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство привітало «Ковельсільмаш» із 55-річчям
Новини

Духовенство привітало «Ковельсільмаш» із 55-річчям

Декан Свято-Димитрівського округу протоієрей Анатолій Александрук із іншим духовенством взяли участь в ювілейних урочистостях підприємства.

У храмі Рівноапостольного князя Володимира, що на території заводу, відслужили подячний молебень. Як зазначив о. Анатолій, багато зусиль покладено для розбудови «Ковельсільмашу». Але головним здобутком є люди, які в ньому працюють.

У молитві взяв участь генеральний директор Микола Заікін із підлеглими. Активним вірянам вручено благословенні грамоти митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Свято-Володимирську парафію в Ковелі зареєстровано 1998 р. Через рік тодішній митрополит Луцький і Волинський Яків освятив місце під церкву. Тут звели капличку, у якій тривалий час молилися парафіяни. У 2004 році розпочали будівництво храму. Минулоріч владика Михаїл правив тут першу архієрейську Божественну літургію. Настоятель громади – протоієрей Віталій Лехкобит.

ТзОВ «Ковельсільмаш» – потужний машинобудівний завод, що спеціалізується на виробництві техніки, комплектуючих та запасних частин для сільського господарства, які використовують у різних країнах. Засновано підприємство в 1966 р.

3 грудня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Анатолій Александрук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери