Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНа конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація»
Новини

На конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація»

Віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний взяв участь у міжнародному науковому заході у Волинському краєзнавчому музеї.

Під час відкриття конференції о. Олександр привітав учасників від імені митрополита Луцького і Волинського Михаїла та благословив науковців на плідну роботу. Також захід відвідав завідувач кафедри Священного Писання та богослов’я Волинської православної богословської академії протоієрей Василь Лозовицький.

Під час роботи конференції представлено результат роботи команди реставраторів над давнім вівтарем, який експедиція науковців знайшла на горищі православної церкви села Борочиче, що на Горохівщині, у 1984 р. Особливість пам’ятки в тому, що згідно з дослідженнями, вівтар створений за традицією нідерландсько-німецьких митців. На теренах України таких лише два – інший теж знаходиться на Волині, у Камінь-Каширському народному музеї, розповіли під час обговорення.

Одне із пленарних засідань провели у чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, ознайомившись з історією та архітектурою обителі.

23 жовтня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Олександр Безкоровайний, Священик Василь Лозовицький
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери