Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлагодійна їдальня прийняла перших відвідувачів
Новини

Благодійна їдальня прийняла перших відвідувачів

У підземеллі луцького жіночого монастиря Святителя Василія Великого (просп. Волі, 2) відчинила двері харчевня для нужденних.

Добру справу організували з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Опікується потребуючими настоятелька обителі ігуменя Анастасія (Заруденець), а допомагають їй сестри та волонтери.

Для малозабезпечених, самотніх, бездомних і загалом тих, хто опинився у скрутному становищі, проводять одноразове харчування (обід). Вхід з вул. Паркової. Аби не було скупчення людей, трапезу влаштовують двома захóдами: перший о 12 год, другий – о 13-й. Страви готують по-домашньому. Для деяких це єдина можливість скуштувати гарячу їжу. А роблячи добро іншим, творимо його і собі, бо «якою мірою міряєте, такою ж відміряється і вам» (Лк. 6:38).

Ігуменя запрошує бажаючих послужити руками і серцем. Телефон матінки Анастасії (Заруденець): (068) 625-26-36, номер картки: 5168 7451 0391 1415.

Благодійні трапези в нашій країні започаткували ще за Київської Русі. Як оповідають літописи, князь Володимир дозволяв убогим поїсти на княжому дворі, а хворим, які не могли приходити, відправлялися вози з їжею і питтям.

14 вересня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Деканат монастирів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери