Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини10 років тому спочив у Бозі протоієрей Анатолій Ліпчик
Новини

10 років тому спочив у Бозі протоієрей Анатолій Ліпчик

Світлина з архіву протоієрея Віктора Ліпчика Світлого вівторка у громаді Апостола Йоана Богослова, що в с. Сьомаки Луцького районного деканату, відбулися заупокійні відправи з нагоди 10-ліття упокоєння настоятеля протоієрея Анатолія Ліпчика.

Як розповів його син протоієрей Віктор, настоятель храмів Успіння в с. Шепель і Покрови Пресвятої Богородиці в с. Хорохорин цього ж благочиння, після служби Божої о. Анатолія пом’янули спочатку панахидою в церкві, опісля на могилі відправили заупокійну літію, яку очолив нинішній настоятель і декан округу протоієрей Валерій Владика у співслужінні о. Віктора.

Анатолій Ліпчик народився 19 червня 1949 р. в с. Лючин Острозького району на Рівенщині. Закінчив Московську духовну семінарію. Був одним із перших викладачів відновленої в 1992 р. Волинської духовної семінарії, завідувачем заочного сектора, секретарем єпархіального управління УПЦ Київського Патріархату. Викладав церковнослов’янську мову і практичне керівництво для пастирів. Також опікувався Свято-Михайлівською парафією с. Білосток, Свято-Миколаївською в с. Городок Луцького благочиння. У Сьомаках проживав із початку 80-х. Очолював парафію з 1992 до 2011 рр.

Відійшов у вічність 5 травня 2011 року.

11 травня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери