Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика Михаїл уперше відвідав громаду в Квасові
Новини

Владика Михаїл уперше відвідав громаду в Квасові

25 жовтня 2020 р. Біля храму Преображення Господнього в с. Квасів Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив архіпастирський візит на парафію Преображення Господнього у це село Горохівського деканату.

За Божественною літургією, яку очолив високопреосвященний, також служили горохівський благочинний протоієрей Андрій Сидор, декан монастирів та намісник Жидичинської обителі архімандрит Константин (Марченко), настоятель парафії священник Вадим Колесник, інше місцеве духовенство.

Під час проповіді архієрей нагадав про поведінку християнина. Це людина, яка не просто ходить до храму, бо потрібно освятити паску, воду, яблука, треба причаститися, тощо, а яка сьомий день проводить у храмі тому, що дякує Господові. «Що означає воскресний день для віруючої людини: це подякувати Господу за дар життя», – тлумачить керуючий єпархією. Не лише згадувати про Всевишнього, коли трапилася біда, а у повноті своїй перебувати з Богом.

Перший храм у цьому селі значиться у хроніках ще в XVI ст. У наступному ж сторіччі тут збудували нову дерев’яну церкву на місці старої. Очевидно, перший Божий дім зазнав руйнації. Теперішня церква ж стоїть у цьому селі з 1765 р. Цьогоріч на престольне свято громада відзначила 255-ліття святині. Тож не дивно, що вона є пам’яткою архітектури національного значення.

У радянські часи храм залишився діючим, тому тут постійно продовжувала лунати молитва. У лютому 2019 р. парафіяни вирішили змінити юрисдикцію та возз’єдналися з ПЦУ.

26 жовтня 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери