Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАНОНС: Ювілей архієрейської хіротонії
Новини

АНОНС: Ювілей архієрейської хіротонії

22 жовтня о 9.00 у кафедральному соборі Святої Трійці розпочнеться Божественна літургія з нагоди 20-річчя єпископської хіротонії митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Владика Михаїл закінчив Санкт-Петербурзьку духовну семінарію та та Київську духовну академію. У 1997 р. його висвячено на диякона митрополитом Луцьким і Волинським Яковом (Панчуком) та звершено чернечий постриг. 22 жовтня 2000 р. за Божественною літургією у столичному Свято-Володимирському кафедральному соборі відбулася висвята на єпископа, яку очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Тоді архієрея призначили єпископом Чернігівським і Ніжинським.

У 2004 р. його преосвященство переведено на волинську кафедру. З цього часу духовне життя волинян значно пожвавилося. Владика Михаїл домігся багатьох позитивних змін в організації та розвитку єпархії, налагодив церковну дисципліну, дав поштовх різним сферам служіння.

Тож управління єпархії та духовенство кафедрального собору Святої Трійці запрошує бажаючих розділити радість спільної молитви та привітати керуючого нашої єпархії.

20 жовтня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери