Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВладика вперше очолив празник у Романові
Новини

Владика вперше очолив празник у Романові

6 серпня 2020 р. В с. Романів Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди храмового свята парафії Благовірних князів Бориса і Гліба у цьому селі Луцького районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив тут Божественну літургію.

У проповіді він наголосив на живому спілкуванні. У нас відсутня належна комунікація, переконаний архіпастир. Адже завдяки сучасним технологіям, перестаємо спілкуватися один з одним віч-на-віч.

Так само відбувається і в храмі. Ти ніби присутній у церкві, але думками не тут. А потім дивуємося: «Чому Господь мене не чує?». – «А ти з Ним говорив? Скільки часу ти присвятив щирій молитві? Яка твоя сила молитви?» – запитує керуючий єпархією. Тому ми повинні зосередитися на живому і щирому спілкування як у світському так і в духовному житті, радить митрополит Михаїл.

Разом із високопреосвященним служили районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії протоієрей Роман Нестер, інше місцеве духовенство.

За активну участь у житті громади архієрей відзначив жертводавців та парафіян, які трудяться на благо Церкви.

Владика Михаїл вперше відвідав цю парафію, яка в червні минулого року звернулася в духовне управління єпархії з проханням зміни юрисдикції.

6 серпня 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери