Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: Спасаємось любов’ю, а не знанням догматики
Новини

Проповідь архієрея: Спасаємось любов’ю, а не знанням догматики

16 червня 2019 р. Освята зілля біля кафедрального собору Святої Трійці. Світлини інформаційної служби єпархії. У День Святої Трійці, П’ятдесятниці, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, завершуючи Божественну літургію в кафедральному Троїцькому соборі, звернувся до вірних із проповіддю.

Високопреосвященний нагадав, що людина не може збагнути таємницю Святої Трійці. І не тому, що ми погано вивчали походження сьогоднішнього свята чи не хочемо цього робити взагалі. У нашому житті є немало такого, що не можемо вмістити чи пояснити в своєму розумі.

Наприклад, народження та смерть. Адже лише Господу відомо, коли Він покличе людину із небуття до цього світу чи навпаки. Звичайно, ми шукаємо способи і слова, щоби витлумачити те, чи інше явище, але для нашого розуміння воно все одно залишиться неосягнутим.

Тому краще задумуватись над наповненням свого життя. Саме ним намагатися здобути Божу благодать і Царство Небесне. «Людина спасається любов’ю, а не знанням догматики», – пояснює архієрей. Не потрібно намагатися осягнути все, варто жити в любові до Бога, себе і ближнього, жити «любовними істинами», зазначив архіпастир.

Після Відправи керуючий єпархією на площі перед собором освятив квіти та зелень, які принесли вірні.

16 червня 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери