Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНа Волині громади МП активніше долучаються до ПЦУ
Новини

На Волині громади МП активніше долучаються до ПЦУ

З отриманням Томосу щораз більше приходів Московського Патріархату бажають возз’єднатися в Православній Церкві України.

За повідомленням канцлера єпархії протоієрея Микола Цапа, 12 січня громада Різдва Пресвятої Богородиці в с. Мизове Старовижівського благочиння рішенням загальних зборів ухвалила перейти до ПЦУ. На жаль, настоятель виявився не готовим до возз’єднання.

13 січня парафіяльні збори відбулися в с. Новостав на Горохівщині. Громада Різдва Пресвятої Богородиці разом із настоятелем священиком Віктором Павленком стала частиною Православної Церкви України. До речі, тут давно правиться українською мовою.

Свято-Михайлівська парафія в с. Красноволя, що на Маневиччині, яка раніше виявила бажання долучитися до Православної Церкви України, 13 січня не допустила очільника єпархії та інших священнослужителів МП до свого храму, в т. ч. колишнього настоятеля, що не підтримав рішення більшості мирян. А місцевий декан ПЦУ протоієрей Андрій Закидальський відслужив у цій церкві молебень.

Горохівський благочинний протоієрей Андрій Сидор розповів інформаційній службі єпархії, що 14 січня він уперше очолив Божественну Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Мерва – в парафії, яка 7 січня з МП влилася в ПЦУ. Разом з ним служив священик Павло Кліцук та інше місцеве духовенство.

Канцлер єпархії о. Микола повідомив, що представники багатьох парафій МП вже звернулися в Управління Волинської єпархії Православної Церкви України. Розпочато необхідні кроки для зміни юрисдикції таких громад.

15 січня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Єпархія, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери