Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПідгайці: освята храму й стели героям
Новини

Підгайці: освята храму й стели героям

12 серпня 2018 р. Освячення храму у с. Підгайці. Світлина інформаційної служби єпархії.

У цьому селі Луцького районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив нижній храм на честь мученика Йоана Воїна та взяв участь у відкритті алеї пам’яті загиблих під час Революції гідності та війни на Донбасі.

Богослужіння відбулося у день, коли Церква особливо вшановує цього угодника Божого. На запрошення настоятеля парафії протоієрея Івана Гуреєва до спільної молитви, зокрема, долучилися: єпископ Ужгородський та Закарпатський Варсонофій, декан протоієрей Володимир Присяжнюк, інше місцеве духовенство, сільський голова Юрій Семенюк.

У проповіді владика Михаїл наголосив, що сьогодні ми прийшли до храму подякувати Богу, Який благословив нас молитися на нашій землі рідною мовою. Адже «ніде вас не будуть любити і шанувати, як удома». Тому архієрей побажав громаді добудувати церкву і молитися у ній за спасіння своїх душ.

На завершення Літургії високопреосвященний вручив благословенні грамоти парафіянам, які зробили вагомий внесок у розбудову храму.

Далі відбулося освячення пам’ятного знака українським героям. Митрополит закликав пам’ятати тих, хто захищає нас у війні проти російських окупантів. Наше шанування воїнів повинне стати проявом великої любові до нашої Батьківщини, підкреслив керуючий єпархією. Це має бути прикладом для дітей, яких ми виховуємо.

13 серпня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Священик Іван Гуреєв, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери