Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини«Краще, щоб ти прийшов до храму, ніж тебе туди принесли», – архієрей
Новини

«Краще, щоб ти прийшов до храму, ніж тебе туди принесли», – архієрей

17 червня 2018 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор».

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл укотре нагадав про місію людини. Про це владика говорив під час проповіді в неділю 3-тю після П’ятдесятниці на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

«Світильником тіла є око. Отже, якщо око твоє буде чистим, то і все тіло твоє буде світлим; коли ж око твоє буде нечистим, то і все тіло твоє темним буде. Отже, якщо світло, що в тобі, є темрявою, то яка ж тоді тем­рява?» (Мф. 6.22–23). Пояснюючи ці євангельські слова з недільного читання, архієрей зазначив, що наша віра – це не вигадана, штучна істина. Це те, що людина може осягнути лише серцем. Адже око, в цих словах є образом розуму, який часто затьмарюється матеріальними благами. А під впливом цього душа втрачає шлях до Царства Небесного.

Високопреосвященний звернув увагу, що першими, для кого проповідував Христос, були рибалки, тобто прості люди, а не вчені, філософи. Бо проста людина приймає істину серцем і відчуває її, а не намагається розтлумачити її філософським ученням. Саме це і є чистота віри – переконує керуючий єпархією.

Також митрополит Михаїл провів аналогію із сьогоденням. У світі інформаційних технологій ми маємо доступ практично до будь-якої інформації. Але ввівши у пошуковому вікні «Google» запит «Як спастися?», ми отримаємо безліч порад, але ніде не буде вказано шлях до Царства Небесного, каже владика. А все тому, що лише наше сприйняття віри серцем може вказати дорогу до спасіння. Є лише одна істина, яка допоможе людині потрапити до Царства Небесного: постійне життя із Господом.

Про зв’язок із Богом варто пам’ятати завжди і намагатися підтримувати його. Адже «краще, щоб ти прийшов до храму, ніж тебе туди принесли», – підкреслив владика Михаїл.

17 червня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери