Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПоставте Христа в осереддя свого життя – архієрей
Новини

Поставте Христа в осереддя свого життя – архієрей

11 березня 2018 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії У третю неділю Великого посту, хрестопоклонну, митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів про християнські символи в нашому житті. Про це він говорив під час проповіді на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Зокрема, високопреосвященний наголосив, що ми виносимо хреста посеред храму, аби надихнутися на подальші постові подвиги. Це для нас символ. Як багато таких християнських символів присутні в нашому повсякденному житті, які нагадують нам про наше буття?

Владика пояснив, що зазвичай усе, що нас оточує у буденності, не нагадує нам про Бога. У більшості випадків усі знаки і символи, з якими стикаємося, не нагадують нам про вічні цінності. Для прикладу архієрей згадав про рекламу: «Скільки білбордів висить! Ви там про Ісуса Христа бачили?». А це говорить про наші пріоритети у житті. Ми забезпечуємо себе матеріальними благами і не думаємо про духовні цінності.

Тому на завершення керуючий єпархією запропонував змінити такі пріоритети і поставити Христа в осереддя нашого життя, а все інше залишити на другому місці. «Задумайтеся, що цей символ означає», – вказуючи на хрест, додав митрополит Михаїл.

12 березня 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери