Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство єпархії вшанувало великого Кобзаря
Новини

Духовенство єпархії вшанувало великого Кобзаря

10 березня 2018 р. Заупокійна літія по Т. Г. Шевченку з нагоди чергової річниці його упокоєння. Світлина з сайта Vpba.org З нагоди чергової річниці упокоєння видатного українця Тараса Шевченка духовенство та миряни краю піднесли заупокійну молитву. В обласному центрі літію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Після Відправи у кафедральному соборі Святої Трійці священнослужителі, викладачі та студенти Волинської православної богословської академії хресним ходом вирушили до пам’ятника нашому генію, що перед головним корпусом Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки.

На завершення заупокійної молитви архієрей у слові, зокрема, зазначив: «Наша душа прокидається, ми вчимося любити й берегти нашу землю, яку оспівали видатні митці і захистили українські воїни».

З-поміж духовенства в поминанні взяли участь: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, міський декан протоієрей Михайло Онищук.

11 березня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери