Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини«Жидичинська лавра – забута історія»
Новини

«Жидичинська лавра – забута історія»

Представлення наукового проекту з такою назвою відбулося в чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату. Про це повідомила у «Фейсбуці» інформаційна платформа «Завтра».

На заході опікунська рада обителі прийняла декларацію про реалізацію завдань щодо розвитку жидичинського монастиря, як «центру національного, культурно-просвітницького та духовного становлення української державності на теренах Волині».

Автори документу вважають, що відродження древніх духовних святинь, таких як у Жидичині, є «одним із пріоритетних завдань розбудови української державності, особливо в часи військових протистоянь та окупації країни загарбниками». Тож слід консолідувати зусилля «для розвитку та процвітання єдиної проукраїнської в нашій державі обителі, яка мала статус лаври».

Учасниками презентації, зокрема, були: декан монастирів єпархії та намісник жидичинського монастиря архімандрит Константин (Марченко), ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук, голова Жидичинської ОТГ Галина Матвіюк, депутати місцевих рад, підприємці.

У рамках проекту заплановано різноманітні акції, наукові заходи, прес-концеренції, інтерв’ю тощо.

21 лютого 2018 р.
Інші новини за рубриками: Деканат монастирів, Протоієрей Володимир Вакін, Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери