Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРозповідь про Страшний суд – не наганяння страху, а застереження
Новини

Розповідь про Страшний суд – не наганяння страху, а застереження

11 лютого 2018 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літругії у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії У неділю про Страшний суд митрополит Луцький і Волинський Михаїл нагадав про мить, коли ми всі постанемо перед Богом. Про це він говорив під час проповіді на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Високопреосвященний зазначив, що цей момент переживання ми проходимо кожного разу під час Сповіді. «Адже ти стоїш перед Богом і розказуєш усе те, що зробив», – пояснює владика. Але у цій розмові зі Всевишнім можеш отримати відпущення своїх гріхів, а на Страшному суді – лише вирок. Тому архієрей закликав постійно осмислювати свої вчинки, аби мати чисте серце, щоби принести його в дар Господу.

Також керуючий єпархією наголосив, що це не наганяння страху, це застереження від гріха. Адже всі предстанемо перед Господом «і знов згадаєм давній вислів юриспруденції: “Незнання закону не знімає відповідальності”. Якщо ти цього не знаєш, чи не хочеш знати, чи не хочеш приймати, це не означає, що Бога нема, що законів не існує», – нагадав митрополит.

11 лютого 2018 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери