Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховество взяло участь у заходах з нагоди Дня Соборності
Новини

Духовество взяло участь у заходах з нагоди Дня Соборності

22 січня 2018 р. Молебень за Україну біля пам'ятного знаку борцям за волю і незалежність України на Київському майдані Луцька. Світлина інформаційної служби єпархії

У Луцьку з нагоди чергової річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину УНР відбулася спільна молитва духовенства різних конфесій. Молебень біля пам'ятного знака борцям за волю і незалежність України на Київському майдані очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Разом із високопреосвященним молилися, зокрема, міський декан протоієрей Михайло Онищук та духовенство кафедрального собору Святої Трійці, голова ОДА Володимир Гунчик, секретар міськради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, інші представники влади, громадськості.

Того ж дня канцлер єпархії протоієрей Микола Цап і капелан Луцького прикордонного загону священик Михайло Хімчак взяли участь у святкових урочистостях, що відбулися в обласному академічному театрі ляльок. У заході брали участь також священнослужителі РКЦ й УГКЦ, керівники міста й області.

22 січня 1919 р. на Софійській площі в Києві відбулось урочисте проголошення об’єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну.

22 січня 2018 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери